Właściwości Chlorofilu

/

Chlorofil:

- ma właściwości, które będą hamować rozwój guzów, może zapobiegać nowotworom oraz zmianom patologicznym w DNA. (http://www.duochlorofil.pl/ Dzięki temu będzie mógł chronić przed przekształcaniem zdrowych komórek w komórki rakowe.

- dzięki niemu mamy większą liczbę czerwonych krwinek, żelaza oraz wspomaga leczenie anemii

- może zwiększyć krzepliwość krwi w przypadku pojawienia się hemofilii

- zwiększa zasadowość organizmu, dlatego będzie chronić nas przed zakwaszeniem

- będzie neutralizować pierwiastki ciężkie w organizmie, kadm i usuwa wszystkie pozostałości po lekach, unieszkodliwia działanie toksyn

- neutralizuje również zapach potu, który będzie nieprzyjemny, usuwa zły oddech i zapach ciała, może skutecznie oczyścić zęby, działa przy ropotoku, spełnia rolę płynu, który będzie skutecznie działał przy płukaniu ust przed zabiegami stomatologicznymi

- zmniejsza również zapotrzebowanie na insulinę, wspiera leczenie cukrzycy, wzmacnia działanie tarczycy oraz trzustki.

- wpływa skutecznie na oczyszczenie i odwodnienie jelit, poprawia florę bakteryjną w jelitach, łagodzi bolesne hemoroidy

-gwarantuje skuteczne oczyszczenie wątroby, poprawia funkcjonowanie, zwalcza zapalenia wątroby

- wzmacnia działanie układu naczyniowego, zmniejsza żylaki

- przynosi ulgę w przypadku wrzodów

- przyspiesza gojenie się ran, niszczy bakterie w ranach

- wpływa dobrze na nasz wzrok

- usprawnia pracę tarczycy

- uaktywnia działanie enzymów, które tworzą witaminę E, A, K

- reguluje cykl miesiączkowy

- odnawia tkanki, dostarcza tlen do mózgu oraz każdej komórki ciała, niszczy wolne rodniki, które odpowiadają za to, że starzenie się organizmu

- łagodzi objawy astmy

- będzie działać na nieżyt, przeciwdziała takim stanom zapalnym jak ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenie oraz owrzodzenie błony śluzowej żołądka i jelit, leczy również stany zapalane skóry, stawów, może zatrzymywać ból związany ze stanem zapalnym

- poprawia wydzielania mleka u karmiących

- stymuluje działanie układu odpornościowego

- wpływa na regulację ciśnienie tętnicze krwi

- działa korzystnie na kolor skóry, łagodzi zaczerwienienia

Jeśli chodzi o najlepsze źródła chlorofilu będą to zielone części porów, naci pietruszki oraz selera, ogórek czy liście młodych buraków.